A SUGÁRZÓ ÉLET 10 RÍTUSA

10 ősi rítus, melyek messze elvezetnek az önuralom ösvényén. Alkalmazd naponta, szánj magadra 1,5 – 2 órát, 30 napon keresztül.

1.) A MAGÁNY SZERTARTÁSA:
Kb. 25 perc béke időszak. Ilyenkor tárd fel a csend gyógyító erejét. Az egyedül lét és a csend köt össze a kreatív forrásoddal, és szabadítja fel az univerzum korlátlan intelligenciáját. Alakíts ki magadnak, egy fix, meditációs sarkot, ahol eltöltesz napi 25 percet, lehetőleg mindig a napnak ugyanabban az időszakában. Közben nincs más dolgod, mint figyeld meg a lélegzeted. Figyeld, ahogy egyszerűen megtörténik. Semmit nem kell érte tenned, lélegeztetve vagy. Csak figyeld, ahogy az orrodon be és ki áramlik a levegő. Ha észreveszed, hogy elkalandoztál, térj vissza a lélegzetedhez. Ezt a 25 percet, időnként kiválthatod a természettel való kapcsolódással. Ha sétára indulsz, vagy tevékenykedsz a kertedben, az is megfelel, de aközben se a gondolataiddal szórakoztasd magad, hanem figyeld a légzésed.

2.) A FIZIKAI ÁLLAPOT SZERTARTÁSA:
Törődj a testeddel! Minden nap min. fél óra testmozgás, pl. jóga, Tai Chi, intenzív gyaloglás/futás a természetben, bármi, ami jólesik, de minden nap gondozd, mozgasd át a tested.

3.) AZ ÉLET TÁPLÁLÁSÁNAK SZERTARTÁSA:
Ha sok húst eszel, tégy egy próbát, és egy hónapig táplálkozz húsmentesen. Fogyassz élő ételt, sok zöldséget és gyümölcsöt.

4.) A BŐSÉGES TUDÁS SZERTARTÁSA:
A legtöbb, amit a világnak adhatsz, ha emeled a tudatszinted. Válj az élet diákjává! Olvass rendszeresen! Napi fél óra olvasás csodákat művel veled! De óvva intelek! Ne olvass mindenfélét! Válogasd meg mit ültetsz az elmédbe! A javaslatom, hogy minden nap foglalkozz egy leckével A csodák tanításából, és a törzsszövegből is.
„Olyan spirituális mesterek könyveit olvasd, akikben teljesen megbízol. Vannak mesterek, akik elérték a legmagasabb tudatot, és ha az ő könyveiket olvasod, az kétségkívül inspirálni fog. Jobb, ha nem olvasol olyan könyveket, amelyeket professzorok vagy tudósok írtak, vagy olyan törekvők, akik még az utat járják, és még nem érték el a megvilágosodást. Az Igazságot csak azok tudják továbbadni, akik megvalósították azt. Különben csak olyan lesz az egész, mintha vak vezetne világtalant.”
(Sri Chinmoy)

5.) AZ ÖNELEMZÉS SZERTARTÁSA:
Igen nagy ereje van a belső szemlélődésnek. Szánj időt önmagad megismerésére. Délben és este gondold végig a napod addig eltelt időszakát. Vedd fontolóra a cselekeidet, hogy szeretetteljesek, konstruktívak voltak-e, és milyen szándék volt mögöttük? Vizsgáld meg, mennyire volt jelen a napodban az ítélkezés, sikerült-e az embereket a szeretet szemével látnod, és sikerült-e békén hagynod mindent, ami nem a te dolgod? Jelen voltál-e Istennek, tudtál-e kapcsolódni valódi Énedhez, vagy a Szentlélekhez? Fontos, ha több alkalommal is téves döntést hoztál, még akkor se ostorozd magad! Ne legyen bűntudatod, bocsáss meg magadnak. Nyugodtan kijelentheted, „sajnálom, de akkor abban a tudatállapotban, azon a tudatszinten erre voltam képes”. Ha világosan látod, hol tévedtél, mikor nem a szeretetet választottad, azonnali lépéseket teszel gondolkodásmódod, cselekedeteid kijavítására és előre haladsz az önuralom ösvényén. Elmélkedj el ezen, de még jobb, ha le is írod. Vezess naplót!

6.) A KORAI ÉBREDÉS SZERTARTÁSA:
Kelj fel a nappal, és indítsd jól a napodat! Ha az előző pontokat betartod, 6 óra alvás elég. Az első néhány napon vagy héten talán fáradtabb leszel, de hozzá tudod szoktatni magad. Ez is egy edzés, az elme irányítani tudja a testet. Egy új szokás telepítésekor, mindig fennáll a kényelmetlenség lehetősége. Mint mikor betörsz egy pár új cipőt. Kevés dolog természetesebb annál, mint egy új nap első sugarainak fényével ébredni. A napfény az ég ajándéka. Az alvás minősége, nem pedig a mennyisége számít. Az elalvás előtti és az ébredés utáni 10 perces időszak mélyen befolyásolja a tudatalattidat. Lefekvés előtt olvass pl. A csodák tanításából, vagy hallgass klasszikus vagy meditációs zenét. Igyál egy csésze citromfű vagy levendulás teát. Ébredés után adj hálát mindenért, amid van. Hallgass mantra zenét, és énekelj. Nézd meg a napfelkeltét, tegyél rövid sétát. Utána menj a szentélyedbe és kérdezd meg magadtól: Mit tennék, ha ez lenne az utolsó napom? Hogy bánnék az emberekkel, hogy bánnék a családommal?

7.) A ZENE SZERTARTÁSA:
Minden nap hallgass zenét és énekelj! A kirtan, dicsőítő örömzenék bearanyozzák a napod.

8.) A KIMONDOTT SZÓ SZERTARTÁSA:
Mantrázz minden nap. Az elme lecsendesítésében segít, ha 108-szor elmondasz pl. egy szankszrit mantrát. Ez erősíti a tudatot, és ellazítja a testet. De találsz napi mantrát a csodavagyok.hu-Facebook oldalán is. A szavak kimondottan erős hatással vannak az agyra. Ha valamiben erősítésre szorulsz, írd össze az ennek megfelelő pozitív mondatokat, és mond ki hangosan. Pl.: Egészséges, dinamikus és életerős vagyok. Nyitott és befogadó vagyok az univerzum minden jósága és bősége iránt.

9.) A MÉLTÓ JELLEM SZERTARTÁSA:
A jellemed megerősítése hatással van a tetteidre. Az erényes élet, értelmes élet. Irányítsd a cselekedeteidet. Élj a következő elvek alapján: kitartó szorgalom, könyörületesség, alázatosság, türelem, becsületesség és bátorság. Amikor minden cselekedeted méltó, és összhangban áll ezekkel az elvekkel, mélységes harmóniát és békét érzel majd. Oly módon cselekszel, ami összhangban van a természet és a világegyetem törvényeivel. Ilyenkor kezded megcsapolni egy másik dimenzió energiáját, egy magasabb hatalomét. Az életed átlagosból a különleges birodalmába kerül, és elkezded érzékelni a léted szentségét. Cselekedj becsületesen, a szíved vezessen! És ne feledd, mindent, amit adsz, magadnak adod!

10.) AZ EGYSZERŰSÉG SZERTARTÁSA:
Élj egyszerű életet. „Sosem szabad ritka dolgok sűrűjében élni. Csak a saját prioritásaidra koncentrálj, a valóban jelentőségteljes tevékenységekre. Eredményes és kivételesen békés lesz az életed.” Csökkentsd le a szükségleteidet!

Ha napi szinten alkalmazod ezeket a stratégiákat és eszközöket, jelentős javulást tapasztalsz majd egy hónapon belül. Több lesz az energiád, kevesebbet fogsz aggódni, az életed minden vonatkozásában több lesz a kreativitás és kevesebb a stressz.

Az utad során válaszd mindig a békét, és a szeretetet! Kívánom, hogy bármi történjen, meg tudd őrizni a lelki békédet, ne feledd, hogy ami már megtörtént, annak meg szabadott történnie, az univerzum engedélyt adott rá, így te is engedd meg. Ne feszülj neki annak, ami van, és ne gondold, hogy ennek nem kellene így lennie. Legyen veled az öröm és a boldogság minden pillanatban, hisz ezek benned vannak. Csak a szeretetet tanítsd, mert te magad vagy a szeretet. Ha te szeretet vagy, akkor mindenki más is az. Élj Isten jelenlétében, élj Isten békéjében!

Légy áldott!
Szeretettel,
Lévai Anikó

(Felhasznált irodalom: Robin Sharma – A szerzetes, aki eladta a Ferrariját)

💜💜💜

Ha még nem ismered A csodák tanítását, akkor van lehetőség csatlakozni a Csodaösvény nevű 4 alkalmas találkozóhoz, melyet a Zoom alkalmazás segítségével tartok, online. Itt választ kaphatsz a kérdéseidre, megtudhatod hogyan gyógyít a tanítás, miért jó, miben segít, és kedvet kaphatsz az elvégzéséhez. Bővebb információért kattints a Csodaösvény gombra.

Ha már megszólított a Tanítás, csatlakozz a szeptemberben induló egy éves online Csodakurzushoz, és lépj segítő társakkal a csodák útjára. Bővebb információért kattints a Csodakurzus gombra.

Csodaösvény
Csodakurzus