80. LECKE
Hadd ismerjem fel, hogy a problémáim már megoldódtak.

  1. Ha hajlandó vagy felismerni a problémáidat, azt is felismered majd, hogy nincsenek problémáid. 2Egyetlen, központi problémád már megválaszolást nyert, több problémád pedig nincsen. 3Következésképpen a béke állapotában létezel. 4A megváltás tehát azon múlik, hogy felismerd ezt az egyetlen problémát, és megértsd, hogy már megoldódott. 5Egy probléma, egy megoldás. 6A megváltás bekövetkezett. 7Megadatott neked az ellentmondásoktól való szabadság. 8Fogadd el ezt a tényt, és készen állsz, hogy betöltsd a téged megillető helyet Isten megváltásra vonatkozó tervében.
  2. Egyetlen problémád megoldódott! 2Ismételd el ezt újra és újra a mai nap során hálával és meggyőződéssel eltelve. 3Felismerted az egyetlen problémát, és így megnyitottad az utat a Szentlélek számára, hogy megadja neked Isten válaszát. 4Félretetted a megtévesztést, és megláttad az igazság fényét. 5Azáltal, hogy társítottad a problémát  a megoldással, elfogadtad önmagad számára a megváltást. 6És felismerheted a választ, hiszen beazonosítottuk a problémát.
  3. Ma megillet téged a béke. 2Egy feloldott probléma többé már nem zaklathat. 3Csak ne feledd, hogy valójában minden probléma egy és ugyanaz. 4Ha ezt észben tartod, nem téveszt majd meg, hogy ez az egyetlen probléma számos formát ölthet. 5Egy probléma, egy megoldás. 6Fogadd el a békét, amelyet ez az egyszerű állítás hoz.
  4. A mai hosszabb gyakorlatok során igényt formálunk majd a békére, amely szükségképpen megadatik nekünk, amikor társítjuk a problémát a megoldással. 2A probléma szükségképpen a múlté már, hiszen Isten válasza nem vallhat kudarcot. 3Ha eljutsz az egyik felismerésre, eljutsz a másikra is. 4A megoldás ott rejlik a problémában. 5Választ kaptál, és elfogadtad a választ. 6Megmenekültél.
  5. Hagyd hát, hogy megadasson neked elfogadásod békéje. 2Hunyd le a szemed, és fogadd jutalmadat. 3Ismerd fel, hogy a problémáid megoldást nyertek. 4Ismerd fel, hogy nincs több konfliktus, hogy szabad vagy, és békés. 5És ami a legfontosabb: ne feledd, csak egy problémád van, és e problémára csak egy megoldás létezik. 6E tényben rejlik a megváltás egyszerűsége. 7Ezért van az, hogy a megváltás mindig sikerre jut.
  6. A nap során gyakran emlékeztesd magad arra, hogy a problémáid megoldódtak. 2Ismételd el az eszmét a lehető leggyakrabban, mindig mély meggyőződéssel. 3Különösen fontos, hogy a mai napon minden esetlegesen felmerülő problémára alkalmazd a nap eszméjét. 4Szólj gyorsan így:

5Hadd ismerjem fel, hogy ez a probléma már megoldódott.

  1. Határozzuk el, hogy ma nem halmozunk fel nehezteléseket. 2Határozzuk el, hogy mentesek leszünk a valójában nem is létező problémáktól. 3Ezt egyszerűen az őszinteség eszközével érhetjük el. 4Ne csapd be magad a probléma mibenlétét illetően, és akkor szükségképpen felismered, hogy már meg is oldódott.