Események betöltése

Csodás belső hangutazásra hívlak, ahol először megmártózunk a tibeti hangtálak csengő hangjában, elmerülünk az óceán dob hullámzásában, feloldódunk az angyal hárfa csodálatos dallamaiban, valamint egy szív dobbanásban éljük meg a sámán dob ritmusát, és a gong zengő, mély hangját. Sárai Katalin csodás hangfürdőt tart nekünk 14-15 óráig.
Ezt követi egy kis nassolás és beszélgetés, majd 16 órától kezdetét veszi a gyógyító kakaó szertartás.

A hangfürdőről: 

A kényelmes fekvő pózban a megfeszült, fáradt izmaink és idegrendszerünk ellazul, légzésünk lelassul, a hangrezgések pozitívan hatnak keringésünkre és anyagcserénkre, ilyenkor valóban képesek vagyunk megpihenni. Magunk mögött hagyunk minden feszültséget, elengedjük a stresszt, és a befejezetlen ügyeinket, elcsendesítjük elménket és megszabadulunk a világ zajától.
Szervezetünk öngyógyító folyamatai aktivizálódnak, mivel egy békés, ellazult, nyugodt állapotba kerülünk. Feltöltődünk energiával, és immunrendszerünk is támogatást kap.

Az eseményt Sárai Katalin tartja. A hangfürdő során 12 tibeti hangtálat, gongot, hangvillákat, koshikat, tingshát, chimeot, óceán dobot, esőbotot, tibeti harangot és nyelves dobot szólaltat meg.

A hangfürdőt követő kb. egy órás szünetben lesz lehetőség az ismerkedésre, beszélgetésre, miközben elfogyasztunk egy kis nassolni valót.
A kakaó szertartás 16 órakor kezdődik.

A szertartásról: 

Egyes kultúrák a kakaót az Istenek ajándékaként tisztelik és alkalmazzák életelixírként valamint ceremoniális gyógyitalként. Az összetartozás és a szeretet terében rendezett szertartás vagy rituálé ősi hagyomány, amely a mezoamerikai majáktól és aztékoktól származik. Használják örömteli állapotok megtapasztalására, a negatív érzelmek elengedésére, valamint, hogy könnyebben csatlakozhassunk a tiszta szív energiájához, a valódi szeretethez.

A gyógyító szertartások egyre népszerűbbek az utóbbi időben hazánkban is. Számomra is lélekemelő ötvözni ezt az ősi szokást a modern életünkkel, mert úgy érzem, hogy a folyamatos elmetréning mellett az örömben és szeretetben való kapcsolódás szívből jövő énekléssel igazán áldásos feltöltődés.

Megfigyelhető, hogy a nyers kakaó fogyasztása serkenti a szervezet endorfin nevű hormonjának termelődését, amely csökkenti a depressziót, derűlátóvá tesz, és a boldogság érzésével ajándékoz meg minket.

A nyers kakaó egy erőteljes szívnyitó növény, amely növeli a vér áramlását. Fogyasztása elősegíti a fókuszált állapot elérését, és a meditáció elmélyítését. Finom, támogató energiájával könnyedén magasabb tudatállapotokat tapasztalhatunk meg. Úgy tartják, a kakaó olyan, akár az  univerzális szeretet, és úgy is emlegetik mint az “Emelkedés Itala”.

A szertartás menete:

Érdemes elvárások nélkül érkezned, elengedni minden ellenállást, és egyszerűen csak hagyni, hogy legyen, ami lenni akar. Lélekben is megérkezünk, ráhangolódunk a szertartásra, és a ceremóniát rögtön a kakaó elfogyasztásával kezdjük. Miközben kortyoljuk a kakaót – összetevőinek köszönhetően – meghitt és kellemes érzések öntenek el. A kakaó megemeli a rezgésünket és a hangulatot, és segít ellazulni.
A ceremoniális keretek között elfogyasztott kakaó megnyitja a szív-csakrát, és ahogy elménk lecsendesedik, képesek leszünk befelé figyelni és elmerülni önmagunkban. Ezután elmerülünk egy csodás meditációban,  majd megfogalmazunk egy szándékot. A szándékunk megfogalmazása segít, hogy könnyedebben haladjunk végig folyamatainkon.

Ebben a békés, örömteli állapotban a megnyílt szívünket a gyönyörű dallamok és gyógyító mantrák elképesztő erejével töltjük meg. Talán már megtapasztaltad a magas rezgésű mantrák hatását, de ha még nem volt benne részed, akkor itt az ideje, hogy teljesen magával ragadjon az áramlás. A mantra éneklés élményét a kakaó még inkább elmélyíti. Belső utazásra indulunk. A program felemelő és átalakító ereje segít bennünket abban, hogy a fejünkből egyre inkább a szívünkbe haladjunk. Megnyissuk szívünket önmagunk felé, és onnan a szereteten keresztül, békében lévő elmével érzékelhessük a világot.

A szertartás célja, hogy együtt legyünk egy magas rezgésben, energiában és békében, ami csoportban még inkább felerősödik. Létrehozunk egy szeretet alapú megértő és elfogadó közösséget, amelyben együtt gyógyulhatunk, befelé figyelhetünk, elmélyíthetjük az önelfogadást és az önszeretetet. Mindeközben csodásan érezzük magunkat, közösen éneklünk, zenélünk, és ha úgy érzed táncra is perdülhetsz.

Örömmel adok teret a szeretetteljes kapcsolódásnak, és hogy teljes mértékben megtapasztaljuk a szívünket, a szeretetünket, és erről a gyönyörű helyről élhessük az életünket.

Fontos:
A kakaóval való kapcsolódás mélyítése érdekében a szertartás napján könnyű reggeli és ebéd javasolt, a kávé, fekete vagy zöld tea és egyéb serkentő szerek fogyasztását érdemes mellőzni. A szertartás napján javasolt az állati eredetű termékek, és az alkohol kerülése. Magas vérnyomás, szívritmuszavar, antidepresszáns szedése esetén kérlek jelezd, hogy csökkentett mennyiséget szeretnél. A kakaó növényi tejjel készül.

Időpont: 2024. október 5. szombat 14.00 – 19.00
Helyszín: Cserszegi Vendégház Bócsa
Hozzájárulás az eseményhez: 9.000 Ft

Az eseményre az alábbi Jelentkezem gombra kattinva tudsz regisztrálni. Fizetni a helyszínen tudsz majd, készpénzben.

Jelentkezem

Amennyiben, most nem engedheted meg magadnak a hozzájárulás kifizetését, írj nekem és találunk rá megoldást!

Mi a különbség a ceremóniális nyers, és a boltban kapható kakaó között? 

A nyers és a „hagyományos” kakaópor közötti legfőbb különbség, hogy míg a hagyományos kakaóport 100-140°C-on megpörkölt kakaóbabból állítják elő, addig a nyers kakaóport lassan fermentált és napon szárított kakaóbabból, hidegsajtolással készítik. Kézzel lehámozzák a hüvelyről és kő használatával megőrölik. Semmi nincs hozzáadva, semmi nincs elvéve. A ceremoniális kakaó teljes kiőrlésű, bió babból készül.

Mivel a nyers kakaó nem esik át a pörkölés folyamatán és csak alacsony hőmérsékleten hőkezelik, tápanyagok és vitaminok széles spektrumát tartalmazza még, ezzel szemben az iparilag feldolgozott kakaóporokról ugyanez már nem mondható el.

A nyers kakaópor magában hordozza a nyers kakaóbab szinte minden egyes pozitív élettani hatását. Több, mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz! Többek között jelentős mennyiségű ásványi anyagot és vitaminokat, gazdagon megtalálható benne például a foszfor, a vas, a magnézium, a réz, a kálium, a kalcium, a szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is.

Oszd meg ezt a cikket, ha tetszik!