Események betöltése

Egyes kultúrák a kakaót az Istenek ajándékaként tisztelik és alkalmazzák életelixírként valamint ceremoniális gyógyitalként. Az összetartozás és a szeretet terében rendezett szertartás vagy rituálé ősi hagyomány, amely a mezoamerikai majáktól és aztékoktól származik. Használják örömteli állapotok megtapasztalására, a negatív érzelmek elengedésére, valamint, hogy könnyebben csatlakozhassunk a tiszta szív energiájához, a valódi szeretethez.

A gyógyító szertartások egyre népszerűbbek az utóbbi időben hazánkban is. Számomra is lélekemelő ötvözni ezt az ősi szokást a modern életünkkel, mert úgy érzem, hogy a folyamatos elmetréning mellett az örömben és szeretetben való kapcsolódás szívből jövő énekléssel igazán áldásos feltöltődés.

Megfigyelhető, hogy a nyers kakaó fogyasztása serkenti a szervezet endorfin nevű hormonjának termelődését, amely csökkenti a depressziót, derűlátóvá tesz, és a boldogság érzésével ajándékoz meg minket.

A nyers kakaó egy erőteljes szívnyitó növény, amely növeli a vér áramlását. Fogyasztása elősegíti a fókuszált állapot elérését, és a meditáció elmélyítését. Finom, támogató energiájával könnyedén magasabb tudatállapotokat tapasztalhatunk meg. Úgy tartják, a kakaó olyan, akár az  univerzális szeretet, és úgy is emlegetik mint az “Emelkedés Itala”.

A szertartás menete:

Érdemes elvárások nélkül érkezned, elengedni minden ellenállást, és egyszerűen csak hagyni, hogy legyen, ami lenni akar. Lélekben is megérkezünk, ráhangolódunk a szertartásra, és a ceremóniát rögtön a kakaó elfogyasztásával kezdjük. Miközben kortyoljuk a kakaót – összetevőinek köszönhetően – meghitt és kellemes érzések öntenek el. A kakaó megemeli a rezgésünket és a hangulatot, és segít ellazulni.
A ceremoniális keretek között elfogyasztott kakaó megnyitja a szív-csakrát, és ahogy elménk lecsendesedik, képesek leszünk befelé figyelni és elmerülni önmagunkban. Ezután elmerülünk egy csodás meditációban,  majd megfogalmazunk egy szándékot. A szándékunk megfogalmazása segít, hogy könnyedebben haladjunk végig folyamatainkon.

Ebben a békés, örömteli állapotban a megnyílt szívünket a gyönyörű dallamok és gyógyító mantrák elképesztő erejével töltjük meg. Talán már megtapasztaltad a magas rezgésű mantrák hatását, de ha még nem volt benne részed, akkor itt az ideje, hogy teljesen magával ragadjon az áramlás. A mantra éneklés élményét a kakaó még inkább elmélyíti. Belső utazásra indulunk. A program felemelő és átalakító ereje segít bennünket abban, hogy a fejünkből egyre inkább a szívünkbe haladjunk. Megnyissuk szívünket önmagunk felé, és onnan a szereteten keresztül, békében lévő elmével érzékelhessük a világot.

A szertartás célja, hogy együtt legyünk egy magas rezgésben, energiában és békében, ami csoportban még inkább felerősödik. Létrehozzunk egy szeretet alapú megértő és elfogadó közösséget, amelyben együtt gyógyulhatunk, befelé figyelhetünk, elmélyíthetjük az önelfogadást és az önszeretetet. Mindeközben csodásan érezzük magunkat, közösen éneklünk, zenélünk, és ha úgy érzed táncra is perdülhetsz.

Örömmel adok teret a szeretetteljes kapcsolódásnak, és hogy teljes mértékben megtapasztaljuk a szívünket, a szeretetünket, és erről a gyönyörű helyről élhessük az életünket.

Fontos:
A kakaóval való kapcsolódás mélyítése érdekében a szertartás napján könnyű reggeli és ebéd javasolt, a kávé, fekete vagy zöld tea és egyéb serkentő szerek fogyasztását érdemes mellőzni. A szertartás napján javasolt az állati eredetű termékek, és az alkohol kerülése. Magas vérnyomás, szívritmuszavar, antidepresszáns szedése esetén kérlek jelezd, hogy csökkentett mennyiséget szeretnél. A kakaó vízzel vagy növényi tejjel készül.

Időpont: 2024. október 5. szombat 17.00 – 20.00

Helyszín: Cserszegi Vendégház Bócsa

A rendezvény adományos, de kérlek vedd figyelembe, hogy egy bögre szertartásos kakaó beszerzési ára 2.500 Ft. Az adomány mértéke a jó szívedre van bízva a lehetőségeidhez mérten. 

Jelentkezem

Mi a különbség a ceremóniális nyers, és a boltban kapható kakaó között? 

A nyers és a „hagyományos” kakaópor közötti legfőbb különbség, hogy míg a hagyományos kakaóport 100-140°C-on megpörkölt kakaóbabból állítják elő, addig a nyers kakaóport lassan fermentált és napon szárított kakaóbabból, hidegsajtolással készítik. Kézzel lehámozzák a hüvelyről és kő használatával megőrölik. Semmi nincs hozzáadva, semmi nincs elvéve. A ceremoniális kakaó teljes kiőrlésű, bió babból készül.

Mivel a nyers kakaó nem esik át a pörkölés folyamatán és csak alacsony hőmérsékleten hőkezelik, tápanyagok és vitaminok széles spektrumát tartalmazza még, ezzel szemben az iparilag feldolgozott kakaóporokról ugyanez már nem mondható el.

A nyers kakaópor magában hordozza a nyers kakaóbab szinte minden egyes pozitív élettani hatását. Több, mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz! Többek között jelentős mennyiségű ásványi anyagot és vitaminokat, gazdagon megtalálható benne például a foszfor, a vas, a magnézium, a réz, a kálium, a kalcium, a szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is.

Oszd meg ezt a cikket, ha tetszik!