Események betöltése
Ez az esemény elmúlt.

A kakaót évezredek óta használják örömteli állapotok megtapasztalására, a negatív érzelmek elengedésére, valamint, hogy könnyebben csatlakozhassunk a tiszta szív energiájához, a valódi szeretethez. Az aztékok és a maják már I. e. 1900 óta alkalmazzák életelixírként és ceremoniális gyógyitalként. Istentiszteleteken és spirituális rituálékon előszeretettel kortyolgatták ezt a csodás italt.

A nyers kakaó egy erőteljes szívnyitó növény, amely növeli a vér áramlását. Fogyasztása elősegíti a fókuszált állapot elérését, a meditáció elmélyítését és megkönnyíti a terápiás munkát. Finom, támogató energiájával könnyedén magasabb tudatállapotokat tapasztalhatunk meg. Úgy tartják, a kakaó olyan, akár az  univerzális szeretet.

A szertartás menete:
A ceremóniát a kakaó elfogyasztásával kezdjük, ráhangolódunk a szertartásra és megfogalmazunk egy szándékot. Érdemes úgy érkezned, hogy elengedsz minden elvárást és ellenállást, csak hagyod lenni azt, ami lenni akar. Miközben kortyolod a kakaót – összetevőinek köszönhetően – meghitt és kellemes érzések öntenek el. A ceremoniális keretek között elfogyasztott kakaó megnyitja a szív-csakrát, képes leszel elengedni régi traumákat és mintákat, valamint mélyebb megértésre tehetsz szert önmagaddal kapcsolatban. Elképesztő ereje van. Képes elménk lecsendesítésével szívünk megnyitásával arra, hogy elmerüljünk önmagunkban. Bármi is lakozik bennünk, azt a kakaó megmutatja, lágyan a felszínre hozza. Nem erőltet azonban semmit, csak az ajtót mutatja meg, rajtunk áll, hogy belépünk-e rajta.
A szándékod megfogalmazása és a kakaó együttesen betekintést és tudatosságot engednek neked ahhoz, hogy dolgozni tudj folyamataidon, és elérd a céljaidat. Ahhoz, hogy megengedő, áramló állapotba kerüljünk, meditációval és mantraénekléssel folytatjuk a ceremóniát. A kakaó kitárja szíved kapuit, hogy aztán a mantrák és a gyönyörű dallamok gyógyító erejével megtöltsük. Aki volt már mantra éneklésen tudja jól, milyen elsöprő ereje van annak, ha ilyen magas rezgésű mantrákat kántál. Teljesen elveszel benne és szárnyalsz. Ezt az élményt a kakaó csak elmélyíti. Belső utazásra indulunk. Beindulnak kreatív folyamataid, közelebb kerülsz Önvalódhoz. Úgy is szokták emlegetni, mint az “Emelkedés Itala”.

A szertartás célja, hogy együtt legyünk egy magas rezgésben, energiában és békében, ami csoportban még inkább felerősödik. Létrehozzunk egy szeretet alapú megértő és elfogadó közösséget, amelyben együtt gyógyulhatunk, befelé figyelhetünk, elmélyíthetjük az önelfogadást és az önszeretetet.

Fontos:
A kakaóval való kapcsolódás mélyítése érdekében a szertartás napján könnyű reggeli és ebéd javasolt, a kávé, fekete vagy zöld tea és egyéb serkentő szerek fogyasztását érdemes mellőzni. A szertartást megelőző 1-2 napon javasolt az állati eredetű termékek, és alkohol kerülése. Magas vérnyomás, szívritmuszavar, antidepresszáns szedése esetén kérlek jelezd, hogy csökkentett mennyiséget szeretnél.

Igen, szeretnék ott lenni! Mit tegyek?

A jelentkezéshez kérlek, kattints a Jelentkezem gombra, majd töltsd ki, és küldd el a megjelenő űrlapot. A részvétel regisztrációhoz kötött, csak akkor tudsz részt venni a programon, ha előzőleg bejelentkeztél!
Max. létszám 10 fő!

A hozzájárulás a szertartáshoz 3.000 Ft.

Következő időpontok:
>> 2021. október 3 vasárnap 16.00 – 18.30

Helyszín: Keola Csodaműhely, Érd, Felső u. 53 

Jelentkezem
Kifizetem

💜💜💜

Mi a különbség a ceremóniális és a boltban kapható kakaó között? 

A boltokban kapható kakaópor rengeteg eljáráson megy keresztül. Ezzel szemben a ceremoniális minőségű kakaó úgy készül, hogy a babokat fermentálják, és a napon kiszárítják. Kézzel lehámozzák a hüvelyről és kő használatával megőrölik, ebből készítik el a kakaópasztát, amelyet blokk formába öntenek. Semmi nincs hozzáadva, semmi nincs elvéve. A ceremoniális kakaó teljes kiőrlésű, bió babból készül.

Oszd meg ezt a cikket, ha tetszik!