2002-ben, mikor az első gyermekem született, még teljesen másképp gondolkodtam és éltem, mint most. Semmit nem tudtam a spiritualitásról, hibbantnak néztem mindenkit, aki ilyesmiről beszélt. Így a gyerekeimet még nem arra tanítottam, hogy a szeretet a legfontosabb a világon. Karrierista anya mellett nőttek fel, azt látták, hogy hajtom a pénzt, utána pedig esztelenül költekezem. Nem mondom, hogy sajnos. Onnan tudom, hogy akkor még nem kellett tudnom A csodák tanításáról, a felébredésről, Istenről, a megvilágosodásról … stb. , hogy még nem tudtam róluk. És mivel alkalmam volt alaposan megtapasztalni azt a világot, most igazán tudom értékelni az életet, a Létezés értelme átértékelődött számomra.

Világosan látom, hogy mindenki a saját tempójában képes a változásra, semmit nem lehet siettetni. Attól, hogy az elmúlt 4 évben egy szemléletváltáson mentem keresztül, még 10 évig nem ezt látták a fiaim.

Nem olyan rég volt egy párbeszéd a nagyobbik fiam és én köztem:

  • Anya! Annyira szeretlek!
  • 🙂 De drága vagy, mennyire? Kérdeztem viccesen.
  • Hát, egy egytől tízes skálán, úgy 8,5.
  • Meglepődtem. Miért csak annyi?
  • Hát, mert nem adsz elég pénzt…

Hoppá!

Sebaj. Nem tudom meddig fog tartani, még az életemmel, a cselekedeteimmel példát tudok mutatni, hogy az ő életszemlélete is megváltozzon, de nem véletlenül az én gyerekem…

És az a fiú is Ő, aki egy bibliai beszélgetésen kiselőadást tart A csodák tanításáról, és elmondja a társainak, hogy Istent nem kell keresniük, mert bennük van. És a monológ végén a társai megtapsolják.

Minden így tökéletes, ahogy van. Minden a megfelelő időben történik. Isten időzítése tökéletes. Az én szeretetemet pedig nem lehet skálán mérni…

„A szeretet erősít, nem pedig gyengít bennünket, és valahányszor problémákkal szembesülünk, mindig a szeretet jelenti a megoldást.
Mindegy, hogy a kapcsolataink, az egészségi állapotunk, a karrierünk vagy más dolgok miatt állunk ki lelki kínokat; a szeretet ereje a hatékony gyógymód, a válasz.
Ahogyan egyre mélyebben megértjük, miért olyan fontos a szeret a világ sebeinek begyógyításához, belső és külvilágbeli életünk is megváltozik.”
(Marianne Williamson – Visszatérés a szeretethez)

 

Szeretettel,
Lévai Anikó