Szeretném neked elmesélni a saját történetemet, mert úgy érzem ez a legegyszerűbb módja annak, hogy rávilágítsak miért van szükségünk A csodák tanítására. Szeretném, ha rálátnál, hogy miként alakítja át gondolkodásmódunkat, és szemléletünket, milyen változásokat eredményez, milyen eszközöket ad a kezünkbe ahhoz, hogy egy magasabb tudatszintről képesek legyünk megoldani a nehézségeinket. Olykor-olykor mindannyiunkat szorongatnak az élet főbb krízisei, de vajon hányan tudjuk, hogy hogyan kezeljük a halált, válást, elkülönülés érzést, testi rokkantságot, sérelmeket, balesetet, katasztrófát és más komoly életeseményeket, amelyek érzelmileg sújtanak? Mi a megoldás ezen tapasztalatok kezelésére? A csodák tanításában lévő 365 napi lecke megadja a válaszokat. Ez nem csak egy könyv, hanem egy személyi tréner a félelemből kivezető úton. Isten kegyelmével sikerült túlélnem életem mélypontját, és rátalálnom a Tanításra, amit négy egymást követő évben végeztem el újra és újra.
Hogy akadnak-e még nehézségeim, vagy megoldandó feladataim? Igen! Hisz amikor elindulunk a feltétel nélküli szeretet útján, az felhoz mindent, ami nem szeretet, hogy lehetőségünk legyen meggyógyítani, hogy lehetőségünk legyen fejlődni. És amikor meggyógyítunk valamit, az eltűnik az érzékelésünkből. Ahogy Dr. Hawkins írja, egy válsághelyzet kellős közepén az ember gyakran elfelejti, hogy valójában ő maga kérte, hogy a felszínre bukkanjon az, aminek gyógyulnia kell. Ezért, ami az életedben történik, az nem tévedés vagy hiba, hanem pontosan az, aminek a felszínre kell jönnie, amit meg kell vizsgálnod, meg kell értened, fel kell adnod, át kell értelmezned, meg kell gyógyítanod és meg kell bocsátanod.

12 évvel ezelőtt olyan életet éltem, amit úgy neveznél: sikeres. Csodálatos gyermekeimmel és a szerető férjemmel igen jó anyagi körülmények között éltünk egy csodaszép helyen. A munkámban elismert és sikeres voltam átlagon felüli keresettel rendelkeztem, a cég luxus jutalom utakra vitt. Beszippantott a pénz világa. Az egóm kielégíthetetlen volt, bármit elértem, mindig többet akartam. Egyszer aztán a legkockázatosabb tőzsdei befektetéseknek, emberi mulasztásoknak és hibák sorozatának köszönhetően néhány nap leforgása alatt mindenünket elvesztettük. Oda lett a szép ház, az autók, minden pénzünk és megtakarításunk. Életem legsötétebb időszaka következett, ugyanis teljesen belesüppedtem a haragba, hibáztattam magam körül mindenkit. Mérges voltam a munkatársaimra, a férjemre, úrrá lett rajtam a félelem és az apátia. Kétségbe voltam esve, és nagyon rosszul éreztem magam. Nem láttam kiutat. Egyszer csak nagyon erős inspirációt éreztem arra, hogy otthagyjam az addigi életem, egyszerűen mennem kellett. Ráböktem a térképen egy városra, 200 km-re onnan, ahol éltem és odaköltöztem. Kivettem egy picike albérletet, amiben épphogy elfértünk a gyerekekkel, és imádkoztam. Fogalmam sem volt, hogyan és miből fogok megélni, körülbelül 3 hónapra elegendő pénzem volt, és nem volt munkám, de tudtam, hogy rendbe kell hoznom saját magam, mert csak akkor fognak a dolgok megváltozni körülöttem, ha én jól leszek. Elkezdtem magamon dolgozni. Minden nap meditáltam. Annak érdekében, hogy eltereljem a gondolataimat a félelmeimről és a történtekről, pozitív megerősítéseket írogattam. Minden erőmmel azon voltam, hogy egy magasabb rezgésállapotba kerüljek. Elkezdtem imádkozni az emberekért, akiket hibáztattam a helyzetemért. Pokoli nehezen ment. Erőltetett volt, és egyáltalán nem őszinte, hiszen rettenetesen haragudtam rájuk. De próbálkoztam. Minden nap. Kértem a jó Istent, hogy segítsen elengedni a haragomat, útmutatásért és vezettetésért imádkoztam. Míg nem egy szép napon elfogyott minden pénzem. Az egóm sokkal hatalmasabb volt, minthogy bárkitől is segítséget kértem volna, a családom sem tudta, hogy milyen helyzetbe kerültem. Aznap éjjel történt meg a teljes megadás. Már nem tudtam többet sírni, az sem érdekelt volna, ha meghalok. Mindent feladtam Istennek. Elengedtem minden vágyamat, a szükségleteimet, az elvárásaimat, mindent átadtam, még az életemet is. Az imám már csak annyi volt: Legyen meg a Te Akaratod. Erőtlenül feküdtem a földön, és valahogy elaludtam.

Másnap reggel meglepően jól ébredtem. Vasárnap volt. Egy régi jóbarátom felhívott, hogy átutazik a városon, van-e kedvem meginni vele egy kávét. Sokat beszélgettünk, de neki sem panaszkodtam. Meséltem a változásról, ami az életemben történt, de a tragédiát kihagytam. Mikor elköszönt, váratlanul visszafordult, és megkérdezte, hogy van-e pénzem. Nyomorúságosan éreztem magam, de mondtam, hogy nincs. Miközben megdorgált, hogy miért nem szólok, ha ilyen rossz a helyzet,  belenyúlt a zsebébe, előhúzta a benne lévő pénzt, és a kezembe nyomta. Ő volt az angyalom, aki megmentett. Elöntött a remény és hála érzése. A következő héten kaptam munkát, és két hét múlva fizetés előleget. Pár hónap alatt kezdtem egyenesbe jönni. Azóta teljes mértékben bízom a gondviselésben. A meditációkat és az önmunkát nem hagytam abba. Nemcsak, hogy sikerült mindenkinek megbocsátanom, de visszatért az életembe a szeretet. A férjemmel újra egymásra találtunk, és erősebb lett a házasságunk, mint valaha. Egy évnyi meditáció után A Csodák tanítása és Dr. David R. Hawkins tanításai egyszerre csöppentek az életembe. Nagyon erős volt a hívás, hogy elvégezzem a kurzust, de három napnyi küzdelem után csalódottam tettem le a könyvet. Mégis valami azt súgta, hogy ne adjam fel. Így azonnal beiratkoztam egy csoportos tanfolyamra, ahol már volt segítségem a megértéshez. A leckék nagyon sokat segítettek átlendülni a napi nehézségeken. Egyre türelmesebb lettem. Másképp gondolkodtam, más szemmel néztem a világot, és az embereket. Folyamatosan figyeltem magam. Figyeltem, hogyan reagálok az eseményekre. Eleinte még indulatos voltam, és csak órák, vagy percek múlva esett le, hogy mit kellett volna tennem. Az életem egy játékká vált. Sok-sok gyakorlással egyre gyorsabban, és egyre könnyebben ment. Az elmém kezdett elcsendesedni, és jobban tudtam figyelni az intuícióimra és az inspirációimra. Mire véget ért az egy év, azt vettem észre, hogy tele vagyok új ötletekkel és rengeteg örömteli tevékenységgel. A hobbim lett a munkám, és ma napi 24 órában azt csinálom, amit imádok. Nincsenek anyagi gazdagságra törekvő vágyaim, mindenem megvan, amire szükségem van. De továbbra is gyakorlom a megbocsátást és az elengedést. Sorra jönnek fel a meggyógyítandó feladatok. De ma már van erőm és tudásom a megoldásukra, és módszer a kezemben.

Amikor például a bank a deviza hitelünk miatt egyszer csak a felvett összeg háromszorosát követelte, már nem estem kétségbe. Hála leveleket írtam az ügyintézőnek a naplómba, szeretetet küldtem minden érintettnek, imádkoztam, hogy úgy oldódjon meg a helyzet, ahogy mindenki számára a legjobb. Hosszú hónapokba telt, de meg tudtunk egyezni a bankkal, és jócskán elengedtek a tartozásból.
A csodák tanítása megtanított a megbocsátásra, amit lehetőségem volt gyakorolni, mikor oda adtam az autómat egy fiatalembernek, aki elfelejtette visszahozni, majd összetörte, és közölte velem, hogy melyik telepen találom. A Tanítás rámutat, hogy amikor megjelenik a probléma, megjelenik a megoldás is. Az univerzum támogat, de a segítséget és a megoldást nem engedjük magunkhoz, mert épp haragszunk, tombolunk, bosszút forralunk vagy sajnáljuk magunkat. Amikor ezt megértettem, és alkalmaztam a leírtakat, azonnal megérkezett a segítség.

El sem tudom képzelni, hogyan kezeltem volna a helyzetet, mikor a gyermekem kábítószeres társaságba keveredett, ha nem lett volna több éves tapasztalatom a Tanításban. Ismét nagy önfegyelmet, megadást és tudatosságot igényelt, hogy meg tudjam élni a könyvben leírtakat. Mert első pillanatra nehéz volt. Ott értettem meg, hogy nem lehet csak részben alkalmazni a Tanítást, nincsenek kivételek, még a akkor sem, ha a gyermekeimről van szó. Azt hittem, majd őket tudom irányítani, hisz én tudom a legjobban mi a jó nekik. De ez nagy tévedés volt, egyszerűen nem működik. Másokat nem tudunk megváltoztatni, csak magunkat tudjuk, a hozzáállásunkat és a gondolatainkat. A lelki béke imáját szem előtt tartva éltem meg ezt az időszakot, és eljött a pillanat, amikor már fizikai szinten nem tudtam mit cselekedni. Viszont az elme szintjén annál inkább. Bármilyen nehéz volt is, a békét és a szeretet választottam, és tudtam, hogy hagynom kell megélnie a mélypontját, mert neki kell a döntést meghoznia. A csodák tanítása gyakorlati módszereket adott a kezembe. Az egész elképesztő gyorsasággal zajlott le, és ért véget.
Elmondani nem tudom, mekkora szabadság így élni az életet, hogy ma már nem elnyomom a haragom, hanem egyszerűen nincs. Nem elfojtom a dühöm, vagy a félelmem, hanem nincs. De ez egy hosszú folyamat volt. Eleinte amikor dühös voltam, akkor hagytam azt lenni. Tudtam, hogy a kifelé irányuló harag neve harag, de a befelé irányuló harag neve gyomorfekély, meg rák. Úgyhogy megéltem a dühömet, de kijelentettem, hogy nem akarok dühös lenni, és segítséget kértem ahhoz, hogy had lássam ezt a helyzetet más nézőpontból is. A csodák tanítása megtanít, és végig vezet azon az úton, hogy ezeknek az érzelmeknek az energiái hogyan tűnnek el. Hihetetlen szabadság, amikor felhagyunk a ragaszkodással, azzal, hogy meg akarjuk változtatni a másik embert, azzal, hogy nekünk legyen igazunk, azzal, hogy én jobban tudom mi jó a másiknak. Ha egyszerűen csak szeretünk, a fókuszunkat a saját fejlődésünkre irányítjuk, a magunk dolgával törődünk, és az életünket rábízzuk egy nálunk nagyobb erőre, csodák történnek.

A változás egy folyamat. A csodák tanításának 365 napi leckéje beindítja ezt a folyamatot, és megérted, hogy minden, ami történik, általad létrehozott. Ha pedig te hozod létre, amit tapasztalsz, akkor a harag soha nem indokolt. És ha egy helyzet nem akar megoldódni, azt te tartod fönt. Vagyis a változásnak benned kell, hogy megtörténjen, és ez meghozza, hogy megváltozzon a külső világunk, az érzékelésünk.

Azt kívánom neked is, hogy indulj el a csodák útján, és teremts magadnak csodákkal és szeretettel teli boldog életet.
2015 óta kísérem a csodautasokat végig az éves kurzuson, és végtelenül hálás vagyok, hogy részese lehetek a mások életében bekövetkezett csodáknak is. Néhány véleményt megtalálsz az esemény alatt.

Neked milyen eszközök vannak a kezedben, amivel jobbá, boldogabbá és örömtelibbé teszed az életed?
Milyen módszereid vannak, ha leesel a hullám tetejéről és azok összecsapnak a fejed felett, hogy minél előbb talpra állj?

Ne halogass tovább, vágj bele minél előbb!
Ha szeretnél segítséget és támogatást kapni a kurzus elvégzéséhez, jelentkezz az egy éves Online – Csodakurzusra.

Szeretettel várlak!

Lévai Anikó