Időnként kapok ilyen és hasonló kérdéseket. Szeretnék megnyugtatni mindenkit, aki ugyanígy van ezzel, hogy nálam sem volt ez másként a legelején.

Nagy izgalommal vettem meg A csodák tanítását, amint hazaértem vele, nekikezdtem az olvasásnak. Pont úgy olvastam, mint minden más könyvet; a legelején kezdtem. Érdekes volt, de hamar elfáradtam benne. Pár napig még kitartottam, de aztán kicsit letettem. Én is olyasvalakihez fordultam ezzel a kérdéssel, aki sokkal járatosabb volt a témában. Ekkor félretettem a Törzsszöveget, és a Munkafüzet faladataihoz lapoztam. Nekiláttam a feladatoknak, szorgalmasan végeztem őket, minden nap egyet. Akadt olyan feladat, amihez 3-4 napra is szükségem volt, mert éreztem, hogy itt meg kell állnom, és kicsit elidőznöm. Közben időnként beleolvastam a Törzsszövegbe is, és már sokkal érthetőbb és világosabb volt.
A feladatok végzése ugyanis kiképzi az elmét arra, hogy megértse a Törzsszöveget.

És közben jöttek a kérdések. Tele volt a fejem velük. Ahogy haladtam, egyre inkább éreztem úgy, hogy nem tudok a Világról semmit. Több, mint 10 éve kezdtem el tudatosan lépkedni a spirituális ösvényen, de ez a könyv még így is felfordította az életemet. Így beleolvasgattam a Tanári kézikönyvbe is.

A csoportos foglalkozás adta meg a nagy lökést. Itt lehetőség volt minden kérdésemet feltenni, válaszokat és magyarázatokat kaptam a könyv használata és a Tanítás értelmezése területén is. Minden egyre könnyebben ment. Egyszer csak azt vettem észre, hogy ha felmerült bennem egy kérdés, 1-2 napon belül megtaláltam rá a választ a könyvben. Pedig a fő célja nem ez, de mégis működik. Olyan volt ez a könyv számomra, mintha Istennel beszélgetnék. Föltettem egy kérdést, és rövid időn belül épp oda lapoztam, vagy olyan feladatot végeztem, amiben benne volt a válasz. Jó párszor elsírtam magam, kezdetben olyan hihetetlen volt, hogy így működnek a csodák.

Ezek az én személyes tapasztalataim. Végezheted a feladatokat egyedül, vagy csoportban, csak csináld! Olyan csodákat tapasztalsz meg, amiről álmodni sem mertél.

Végezetül, válasz a kérdésre A csodák tanításából:

Bizonyos tanulók számára hasznosnak bizonyulhat, ha először a kézikönyvet olvassák el. Mások esetében jobb, ha először a munkafüzetre kerítenek sort. És akadnak, akiknek a főszöveg jóval elvontabb anyaga jelenti az első lépést.

Vajon a kurzusunk melyik része kinek való? Ki az, akinek leginkább az imák használnak? Ki az, akinek csak egy mosolyra van szüksége, mivel még nem áll készen ennél többre? E kérdést nem válaszolhatjuk meg mi magunk. Erre nyilván már Isten valamennyi tanítója rájött, mire eljutott idáig. Tananyagunk egyénre szabott, és minden egyes aspektusára a Szentlélek felügyel. Kérdezd hát Őt, és válaszol majd neked.
(A csodák tanítása Tanári kézikönyv 29)

Szeretettel,
Lévai Anikó