Ha valaki azt gondolná, hogy „nyáron, két hét szabi alatt, a medence mellett majd nekiugrok a könyvnek, és kiolvasom”, azt arra biztatom, kár addig várni. 🙂

Ez a könyv legjobb esetben életformává válik. Egy segítő, egy útitárs, egy támogató útmutatás lehet, ami éveken át melléd szegődik. Vannak, akik évről – évre, újra és újra elölről kezdik, mert akárhányszor ismétlik a leckéket, minden alkalommal valami újat mond.

Persze lehet, hogy 3 lecke, vagy 75 lecke után megunod, és kicsavarodik a kezedből, vagy épp el sem kezded. Nem számít. Mindenki érezni fogja, mikor eljön a pillanat, mert meghallja a hívást.

És van, aki annak ellenére, hogy nem olvasta, már most sok mindent megél a tanításból, és megtapasztal dolgokat. Igen! Ami ebben a könyvben le van írva, az van. Mindannyian tudjuk, csak nem emlékszünk rá. Elfelejtettük. Ez a kurzus segít emlékezni a Valóságra.

A férjem, még egy oldalt sem olvasott a könyvből, de ha adódik valami megoldandó feladat, számtalanszor ugyanarra gondolunk, ugyanazt mondjuk ki, ”egy rugóra jár az agyunk”.

Ilyenkor viccesen megjegyzi: „Na ugye, megy ez nekem is, pedig nem olvastam 600 oldalas könyvet hozzá.” 🙂 Nos, van ez így. Ő élőben kapja a tanítást, és gyakran egyet ért velem. És olyan dolog is van, amivel még nem tud mit kezdeni. Ez teljesen rendben van így.

Van egy kedves ismerősöm, aki egy időben úgy gondolta, nem kezdi el A csodák tanítását, nem érezte fontosságát, hiszen már régen spirituális úton járt. Azt mondta, valamikor anélkül is eléri a megvilágosodást. Azonban Dr. Hawkins egyik előadásában a következőt hallotta: – Nagyon kicsi az esély arra, hogy erre a Földre emberként szüless meg, és még kevesebb az esély, hogy hallj a megvilágosodásról. Ezért ha most itt vagy, ember vagy, és hallasz a megvilágosodásról, ne vesztegesd az időd! – ekkor úgy érezte tehet még valamit.

A csodák tanítása úgy tűnhet kihívóan, ám mégsem arrogánsan így fogalmaz:

“Ez a tanítás a csodák tanítása. Mindenkinek kötelező elvégezni. Csak azt választhatod meg, hogy mikor kerítesz sort erre. A szabad akarat nem azt jelenti, hogy te szabod meg a tantervet. Csupán azt, hogy megválaszthatod, mikor melyik tantárggyal akarsz foglalkozni. E tanítás célja nem az, hogy megtanítson a szeretet értelmére, mert ez túlmutat mindazon, amit tanítani lehet. Ám célul tűzte ki, hogy eltávolítsa mindazt, ami megakadályozza, hogy tudatára ébredj a szeretet jelenlétének, amely a te természetes örökséged.”

A döntést pedig mindannyian meghozzuk. A tökéletes pillanatban. Egy perccel sem előbb, vagy később. Bízom Isten időzítésében!

Szeretettel,
Lévai Anikó