Amikor rájövünk, hogy a szeretet végtelen erőforrás – hogy van elég bőség mindenki számára, és csak azt kapjuk meg amit másoknak adunk -, akkor abbahagyjuk mások befeketítését, és mindenkit megáldunk.

“Néhány éve egy házban laktam egy kamaszlánnyal. Egy napon, amikor hazaértem, ő az ágyon ült öt-hat barátnőjével egy Christie Brinkley- poszter körül. Akármilyen nehéz elhinni, ezek a lányok késhegyig menő harcot vívtak azzal kapcsolatban, hogy Christie Brinkley valóban gyönyörű vagy sem, és ha az, akkor biztos nem lehet túl okos. Tapintatosan felhívtam a figyelmüket arra, hogy igazából azért vitáznak, mert mindegyikük szeretne olyan lenni mint ő, de védekeznek ez ellen, mert úgy gondolják, ez lehetetlen. „Teljesen rendben van, hogy ti is gyönyörűek akartok lenni – mondtam. Valójában ez jó, és a magatok módján azok is lehettek. Ezt úgy érhetitek el, ha áldjátok a szépségét, dicséritek, megengeditek neki, hogy szép legyen, és ezáltal megengeditek magatoknak is. Az, hogy Christie Brinkley gyönyörű, nem jelenti azt, hogy ti nem lehettek azok. Van hely minden szépségnek. Ez csak egy gondolat. Bárki használhatja közületek. Ha megáldjátok azt, amije van, akkor megsokszorozzátok az esélyeteket arra, hogy nektek is legyen.

“Egy ember, aki sikert arat bármely területen, több lehetőséget teremt másoknak, hogy ugyanazt ők is megtegyék. Ha ragaszkodunk ahhoz a gondolathoz, hogy az erőforrások végesek, az egyenes út a pokolba.”
(Marianne Williamson – Visszatérés a szeretethez)

Mi lenne, ha nem irigyelnénk semmit senkitől, ha nem rombolnánk, ha nem versengenénk, ha nem zárnánk be a szívünket, ha nem félnénk?

Ha elhatározod, hogy semmi sem fontosabb, mint, hogy jól érezd magad, akkor választhatod az irigykedés helyett a nagyrabecsülést. Amikor magasztalsz valamit, vagy nagyra becsülsz valakit, olyan energiákat áramoltatsz, amelyek csodákat vonzanak az életedbe.

Az élet a jelen pillanatról szól. Mire fókuszálsz most? Hogyan alakítod most az energiádat?

Képes vagy önfegyelmet gyakorolni, hogy cselekedeteidet a szelídség és a megbocsátás vezérelje?

 

Csodás hetet kívánok!
Szeretettel,
Lévai Anikó