Az online Csodakurzus csoportban megkért az egyik résztvevő, hogy beszéljek egy videóban a koronavírussal kapcsolatos gondolataimról. Aznap reggel ennél a résznél nyílt ki A csodák tanítása:

„Rengeteget tehetsz önmagad és embertársaid gyógyulása érdekében, ha a segítséget igénylő helyzetekben az alábbiak szerint gondolkozol: Kizárólag azért vagyok itt, hogy igaz módon segítsek. Azért vagyok itt, hogy képviseljem Őt, Aki ideküldött. Nem kell aggódnom amiatt, mit mondjak, és mit tegyek, mert Ő, Aki ideküldött, irányít majd engem. Elégedett vagyok azzal, hogy ott vagyok, ahol Ő szeretné, és tudom, hogy Ő is itt van velem. Meggyógyulok majd, ha hagyom, hogy Ő megtanítson a gyógyításra.”

A testünk egy kommunikációs eszköz. Hasznos, ha arra használjuk, hogy kiterjesszük a szeretetet, a békét és megnyugvást hozzunk a világba. A csodák tanítása azt írja, hogy kizárólag az elme szintjén van szükségünk a helyreigazításra. És ez a valódi csoda! Amikor egy félelem alapú világból képesek vagyunk egy szeretet alapú világot létrehozni, akkor ez csoda. És ennek a csodának a következményeként meggyógyul a test. Nem a gyógyulás a csoda. A gyógyulás egyfajta eredmény.

Szeretem azt a buddhista idézetet, hogy az elmének olyannak kell lennie, mint egy üres rizses tálnak. Ha tele van, nem tudunk kapcsolódni valódi Önmagunkhoz, nem tudunk kapcsolódni a Szentlélekhez, ezért nem tud minket vezetni, mert mi majd nagyon jól tudjuk… Téves gondolkodásmóddal nem juthatunk el a gyógyulásra, a változás tehát az elme szintjén lehetséges. A tünetek szintjén nem működhet. A mi felelősségünk a félelem helyreigazítása. A feladatunk nem a pánik keltés, a rémhírek terjesztése, vagy mások kigúnyolása, ezzel csak a félelmet és az elkülönülést erősítjük. Egyszerűen csak érzékelünk egy helyzetet a világban, és fel kell tennünk a kérdést: rendben, most ez van, mi ilyenkor a teendő? És az ésszerűség szintjéről kell cselekednünk. Megtesszük az óvintézkedéseket, amit fizikai szinten cselekedni tudunk a biztonságunk érdekében, és a további teendőnk már az elme szintjén van.

Minden csak az, ami. Nem jelent semmit. Mindent mi ruházunk fel jelentőséggel. Mindennek annyi hatalma van felettünk, amennyit mi adunk neki. Abban hiszek, hogy egy nálam nagyobb Erő, tudja mi a megoldás, és tudja mit kell tennem. Ezért kérdezem minden reggel a Szentlélektől, hogy mit akarsz, mit tegyek? Hová menjek? Mit mondjak és kinek? Azután csak félre állok, és hagyom, hogy ez a bennem lévő Erő előléphessen és utat mutasson.
Tegnap például az történt, hogy felhívott egy néni. A füves Gyuri bácsival akart beszélni, de engem talált meg. 🙂 Elkeseredett volt, még el is sírta magát, de a körülbelül 20 perces beszélgetés után boldogan és nevetgélve tette le a telefont. Nagyon hálás volt, amiért „véletlenül” rám talált, mert a szavaim, amik persze át voltak itatva A csodák tanításával teljes mértékben megnyugtatták, és a sötét felhőinek nyoma sem maradt. Ilyenkor én is nagyon hálás vagyok, mert talán csak ennyi a feladatom. Egy beszélgetés végére az illető érezze sokkal jobban magát, mint amikor elkezdtük.

Most különösen nagy szükség van rá, hogy időt szánjunk magunkra, és másokra. Szeretetet, békét, és nyugalmat kell árasztanunk. Ez vezet a gyógyulásra. De jogosan kérdezheted, hogy hogyan tudnád ezt megtenni, mikor benned is ott bujkál a félelem? Ennek a meggyógyítása fontos feladatunk, hiszen nem adhatod másnak azt, amivel te magad nem rendelkezel. Jól példázza ezt egy Csodakurzus résztvevővel való beszélgetésem, aki elmesélte, hogy igyekezett elzárni magát a hírektől, a pániktól, a félelmektől, így nyugalmat érzett az elmúlt napokban. Azután találkozott egy utcabéli bácsival, aki rázúdította a híreket, az összes aggodalmát és félelmét. A beszélgetés végére azon kapta magát, hogy halálfélelme van. Vagyis előfordulhat, hogy nem is vagy tudatos arra, hogy félsz, de az mégis ott bujkál a mélyben. Amikor ilyen hatással van rád egy beszélgetés, akkor rálátsz: rendben, most felszínre került a félelem. És ennyi elég is. Udvariasan simulj ki a beszélgetésből ne tegyetek bele több energiát, ne erősítsétek a félelmet, főként, hogy akármeddig beszéltek is róla, az nem hoz megoldást. És a világ összes negatív gondolata sem hoz megoldást.

Ha félelmet érzel, nagyon fontos, hogy ne tagadd le! Nézz szembe vele! Hozd felszínre! Vonulj vissza kicsit, és vizsgáld meg a félelemet. Ennek az a legegyszerűbb módja, hogy ellenállás nélkül hagyod, hogy a félelmek feltörjenek. És abban a pillanatban, amikor felbukkan megkérdezed magadtól: És mi lesz akkor? (Erről a technikáról Dr. David R. Hawkins ír a Tudatszintek meghaladása c. könyvében.) Vagyis megfogalmazod a félelmet, és megfogalmazod mi lesz akkor, ha a félelmetes esemény valóban bekövetkezik.

Például:

  • Félek, hogy a vírus eléri a környezetemet.
  • És mi lesz akkor?
  • Minden bezár / minden eseményt és rendezvényt lemondanak / bezárnak a boltok és üzletek / elkapom a vírust.
  • És mi lesz akkor?
  • Nem tudok dolgozni/ nem lesz bevételem/ nem mozdulhatok ki itthonról/ nem lesz mit ennünk, /elkapom a vírust stb…
  • És mi lesz akkor?
  • Akkor nem lesz pénzem/ megromlik az egészségem, stb..
  • És mi lesz akkor?
  • Akkor megbetegszem és meghalok.

Így szépen sorban a félelemnek mindegyik következményét elengedjük, és láthatjuk, hogy a sor végén mindig a fizikai haláltól való félelem áll. Általában ez a forrása a félelmeinknek, ide tudjuk visszavezetni őket.

„Érdekes azonban, hogy a „halálközeli élmény” utólag minden halálfélelmet eltöröl. Majdnem minden szociális, lelki és fizikai félelem csupán a halálfélelem tudattalan részletezése, ez utóbbi lévén az előbbiek forrása. Végül, amikor elfogadjuk a halált, és Istenre bízzuk magunkat, a félelem lényege szertefoszlik. Fizikai létünket Istenre bízva félelmeink halmaza is kérdőjelessé válik. Saját akaratukról lemondunk Isten javára.” (Dr. Hawkins)

Jézus ezt mondja:
„A gyógyulás nem valaki más által érkezik el hozzád. El kell fogadnod a belső útmutatást. Akarnod kell az útmutatást, különben értelmetlen lesz számodra. Ez az oka annak, hogy a gyógyítás olyan vállalkozás, amelyhez mindig szükség van az együttműködésedre. Megmondhatom neked, mit tegyél, de együtt kell működnöd velem azáltal, hogy hiszel abban, hogy én tudom, mit kell tenned.”

Vagyis a legtöbb, amit tehetsz magadért, hogy azon dolgozol, hogy a félelemből elindulj a szeretet felé. Ezt úgy tudod megtenni, hogy a fent említett módon, megvizsgálod a félelmet, és megfigyeled, hogy hol és hogyan jelentkezik a fizikai testedben. Ezt a fizikai reakciót ellenállás nélkül elfogadod.

Ehhez készítettem egy elengedés meditációt, amit az alábbi linken meg tudsz hallgatni. >>> ELENGEDÉS

Végzed el ezt a meditációt minden alkalommal, amikor felüti fejét a félelem. Ha ezt teszed, az érzés elmúlik. A félelem magára a fizikai megnyilvánulásra redukálható. Ahogy az elmúlik, a félelem is elenged téged, átmegy rajtad.

Összegyűjtöttem A csodák tanításából a gyógyulással kapcsolatos idézeteket, és a Facebookon, A csodák tanítása tanulócsoportban minden nap megosztok egyet. Ha szeretnéd elolvasni őket, és még nem vagy tagja a csoportnak, csatlakozz a linken!

Mivel az érzékelésünket befolyásolja a szándékunk és a tudatszintünk, érdemes mindig megvizsgálni, hogy a szavaink és tetteink mögött milyen szándék rejlik. Mi a szándékod azzal, amit a másik embernek mondasz? Mi a szándékod azzal, amit posztolsz? Biztosan szükség van erre? A Tanításnak van egy igen fontos, ide vágó mondata:
„Csak szeretetet taníts hát, és tanuld meg, hogy a szeretet a tiéd, és te magad vagy a szeretet.”

A jövőheti Csodás est és a Tanulócsoport találkozó elmarad. Annak ellenére hoztam ezt a döntést, hogy ezeknek a csoportoknak az energiamezeje gyógyító. Viszont a békére, a nyugalomra és a biztonságra törekszem, és ezt most segíti a csendes otthon maradás. Így a találkozót lemondom, de az időpontot nem! A tudatunk össze van kapcsolva, személyes találkozó nélkül is működik, és a közös meditációval gyógyító energiát és szeretetet vagyunk képesek kiterjeszteni. 17-én kedden 18-19 óráig, és 29-én vasárnap 10-11 óráig imádkozni és meditálni fogok. Ha egyébként is erre szántad volna az idődet, vagy most úgy érzed, egy közös meditációban szívesen részt vennél, akkor kérlek, otthonod kényelméből csatlakozz hozzám. Imádkozzunk, hogy a Szentlélek tanítson meg minket a helyes érzékelésre, imádkozzunk elménk egységének helyreállításáért, valamint azért, hogy ebben a helyzetben is képesek legyünk a békét és a szeretetet választani. (Ha szükséges, az egy órás meditációt a felénél szakítsd meg egy 5 perces meditatív sétával. Ha fél órát tudsz rászánni, az is csodálatos.) A meditáció, az ima, a mantrázás most a leghasznosabb dolgok.

(A Csodaműhely természetesen nem zár be, ha szükséged van rám, vagy csak egy békés, nyugodt környezetre, egy meditációra vágysz szívesen látlak.)

„A gyógyulás alapvetően mindig a félelemtől való megszabadulást jelenti. Ehhez arra van szükség, hogy ne félj önmagadtól. Hiszen saját félelmed miatt nem érted meg a gyógyulást.”

Most talán egyre többen, egyre több időt szánunk elménk gyógyulására, és ahogy A csodák tanítása írja – amikor meggyógyulok, nem egyedül én gyógyulok meg.

A legelső lelkigyakorlaton azt mondta nekem a vezetőnk, hogy napi fél óra meditáció elengedhetetlen, de aki emberekkel foglalkozik, annak minimum egy óra. Azóta is hálás vagyok neki ezért a tanácsért, mert nagyon sokat tettem és teszek a mai napig is ezzel magamért és másokért is. Miért ne lehetnénk Isten békéjének eszközei? Hozzunk fényt a világba, hogy eloszlassuk a rémálmokat!

Csodás napokat kívánok!
Szeretettel,
Lévai Anikó