Sokáig ellenálltam az online világnak. Nem igazán akartam elfogadni a chat-elést a beszélgetések helyett, a virtuális csoportokat a találkozók helyett, még a tavalyi évben a naptáram is fizikai volt, abba írogattam az időpontjaimat. Azonban ezen a területen is feladtam az ellenállást, és beláttam, ha megfelelő módon használom, az online világ a segítségemre tud lenni.

És a legnagyobb meglepetés az egy éves Csodakurzus kapcsán érkezett. Öt éve minden év szeptemberében indítok egy kurzust, mely egy egész éven át kíséri, támogatja és segíti azokat, akik végzik A csodák tanításának leckéit. Havonta egy vasárnapot együtt töltöttünk, amikor megbeszéltük az egész havi kérdéseket, játékos feladatokat végeztünk, amik megkönnyítették a megértést, beszélgettünk, meditáltunk, sokat nevettünk, időnként sírtunk, és együtt haladtunk az úton.
Majd jöttek a megkeresések, messziről, vidékről, vagy épp pici babák anyukáitól, hogy szívesen vennének részt a kurzuson, de nem tudják vállalni az utazást, vagy az egész napos távollétet a családtól. Így az igény életre keltette az online – kurzust.

Tavaly szeptemberben elindult az első olyan tanfolyam, ami online csoportban működik. És a statisztika hozta a meglepetést. Míg a fizikai csoportoknál a lemorzsolódás igen nagy volt, az induló létszámnak, jó, ha a fele a végére ért az egy évnek, az online csoportból alig esett ki valaki. És a válasz persze egyszerű. Amikor csak havonta egyszer találkoztunk, a hónap 29 napján a résztvevőknek egyedül kellett „megbírkózniuk” a leckékkel, nem volt közöttünk kommunikáció. Általában nem jelölték meg azokat a részeket, amik nem voltak érthetőek, és mire sor került a találkozóra, már elfelejtődött. Így sok mindenen átsiklottunk, és maradtak homályos részek. Nagyon könnyű volt a könyvet letenni, és abbahagyni a leckék végzését. Az online csoportban viszont, amikor elolvassák a napi leckét, azonnal van lehetőség kérdezni, és érdekes, izgalmas „beszélgetések” alakulnak ki. Ezekből a kommentekből lehet a legtöbbet tanulni, és nagyban segíti a megértést. Bármilyen hihetetlen is, minden nap együtt vagyunk. 🙂

Az éves kurzusnak nemrég értünk a feléhez, és megható visszajelzéseket kaptam. Potyogó könnyekkel és hálatelt szívvel olvastam a résztvevők visszajelzéseit, néhányat most megosztok veled:

“Hálásan köszönöm, hogy köztetek lehetek. A kérdéseitekkel, megjegyzéseitekkel, tapasztalataitokkal rengeteget segítetek. Külön köszönöm Anikó, hogy vagy Nekünk. A rengeteg videót, a meditációkat, az összefoglalókat, a motiváló szavakat, hogy mindig és mindenben számíthatunk Rád, a segítségedre.”

„Tavasszal már elkezdtem A csodák tanítását olvasni, de rájöttem, hogy kell némi segítség. Elkezdtem keresgélni a neten, hogy ki segíthetne nekem ebben, és akkor találtam rá Anikó angyalunkra és kérdeztem tőle, hogy nem indít-e online tanfolyamot. A választ már tudjátok. Szóval tudtam, hogy eljött az idő, ami innentől csak rólam fog szólni. Az csak további csoda hogy az én kis párom is csatlakozott a csoporthoz. Sokat viccelünk a napi gyakorlatok során felmerülő “problémáinkon”.”

„A csodák tanításában az tetszik, hogy mindenkire hatással van, lehet, hogy csak az olvasott leckének a felszínét értjük meg elsőre, de idővel mintha gyakorlatot szereznénk, és egyre mélyebb tudás jön át ezeken a mondatokon keresztül. Sokszor csodálkozom rá, hogy egy-egy mondatnak, milyen mély értelme van, és teljesen más nézőpontból világít rá valamire, mint ahogy én eddig erre gondolni tudtam. Örülök, hogy nekifogtam, és ha személyesen nem is, de online megismertelek benneteket. Nagyon szeretem a hozzászólásaitokat olvasni. Sok építő dolgot találok bennük. A videós bejelentkezések is nagyon sokat adnak!”

„Nagyon sokat jelent a csoportban való munka. Különleges embereket ismertem meg, akiknek szintén nehéz feladataik voltak és vannak, akiktől rengeteget tanultam. A jó hangulatú, időnként vicces hangvételű, hozzászólásokat mindig élvezettel olvasom. Csak hálás lehetek nektek! Köszönöm! Anikó! Csodálatos ember vagy!!! Köszönöm a lehetőséget! Hála!!”

„Anikó, Szívből, Hálásan köszönöm Neked ezt a fél évet! A leckék, hogy hallhatjuk, olvashatjuk, a precízséged, pontosságod, az imák, a meditációk a videók, a gondoskodásod, feltétel nélküli támogatásod figyelmed, segítőkészséged! Szó nincs rá, Áldásként térjen minden jóságod vissza Hozzád milliószorosan! Nagyon jó ez az online rendszer. Köszönöm a Csapatot, hogy így a hálón keresztül is ennyire összetartó, Szeretettel teli, segítő, együttműködő, lelkes kis társaság vagyunk. Jó Veletek együtt Istenhez visszataláni!”

„Elolvasva mindenki “Csoda életrajzát”, torokszorító érzés ismét ráébredni, hogy bár mások a személyes történeteink, de a hiányérzeteink és az útkeresés ugyanaz! Hálás vagyok ezért a kis csapatért, ezért a közösségért! Minden nap várom a hozzászólásokat, a kérdéseket és Anikó válaszait, amelyek olyan magától értetődőek…nem is értem sokszor, hogy mit nem értettem!!! Köszönöm és hálás vagyok, hogy VAGYUNK!”

Nem kérdés számomra a folytatás. Idén szeptemberben is elindul egy online csoport, hogy együtt éljük meg ezeket a tapasztalatokat, örömöket, és szeretetet. Ha téged is megszólított, és szeretnél a részesévé válni, már most olvashatsz a kurzusról itt>>> Online csodakurzus

De addig is szívből ajánlom az áprilisban induló 30 napos Merj változtatni – online csoportot, ami jó kiegészítője, lehet a Tanításnak.

Még a héten, kedvezményesen tudsz jelentkezni!

Szeretettel várlak,
Lévai Anikó